O NAMA

STAUSS ® - CIGLENO PLETIVO

 

POVIJEST

Braća Stauss patentiraju 1889. godine pletivo od tanke žice pravilnih kvadratičnih okana gdje na križnim točkama pletiva utiskuju hrpicu gline romboedarskog oblika. Pečenjem dobivaju produkt koji je odlična podloga ("nosač") za mort i žbuku.
 
 

VAŽNA SVOJSTVA I PREDNOSTI

Stauss - cigleno pletivo ima vrlo veliku površinu prijanjanja što je velika prednost pri nanošenju morta ili žbuke na tu podlogu.
Stauss - cigleno pletivo može se formirati rukama. Jedostavnim savijanjem pletiva dobiva se željena ili potrebna forma što je osobito bitno pri sanaciji ili obnovi starih zidova.

 

 

Stauss - cigleno pletivo može se pri postavljanju doslovce krojiti, kao npr. zbog formiranja prozora, rupa za instalacije ili uređaje, ukrasnih istaka na zidovima.

 

 

Stauss - cigleno pletivo, zbog svoje građe tipa pletiva, je neusporediva podloga za žbukanje jer nabacani mort i žbuku prihvaća čvrsto - poput kanđi. Već kod nanošenja cementnog šprica dobiva se potpuno čvrsta i tvrda konstrukcija koju je dalje moguće obrađivati finim žbukanjem, bojenjem, baš kao bilo koji zid sagrađen od cigle.

 

 

Stauss - cigleno pletivo je u usporedbi s drugim materijalima otpornije na požar ili na visoku temperaturu. Razlog tomu je u istom ili sličnom termičkom koeficijentu rastezanja samog pletiva i nanesene žbuke, što nije slučaj kod nekih drugih podloga za žbuku.
Zbog toga se Stauss - cigleno pletivo primjenjuje i kao materijal za zaštitu drvenih, čeličnih i kamenih greda od požara.
Stauss - cigleno pletivo je poput ciglenog zida, biološki povoljno jer zid "diše".
 

POSTAVLJANJE I PRIMJENA

Stauss - cigleno pletivo na tržište dolazi u rolama. To su trake širine 1m i duljine 5m i 6m, za potrebe izvedbe fasade i u tzv. minirolama za potrebe manjih zahvata - korekcija, sanacija.

 

 

Razmotanom trakom prekrije se zid (cigleni, drveni, kameni, mješano ziđe, gotovi građevni elementi i ploče) koji se želi obraditi (bilo sanacija postojećeg ili obrada novog sa stavljanjem vanjskog završnog sloja fasade) i na nekoliko mjesta učvrsti odgovarajućim učvrsnicama.

 

 

Nakon fiksiranja Stauss - ciglenog pletiva, nabacuje se mort (ručno ili strojno) čime se dobiva već spomenuta vrlo čvrsta površina koja se konačno obrađuje na uobičajen način, finim završnim žbukanjem i bojanjem.
 

 

Želi li se dobiti zdravi zid visoko vrijednih karakteristika obzirom na zaštitu od buke i toplinsku zaštitu, stauss-cigleno pletivo postavlja se s određenim razmakom u odnosu na podložni zid, prekrije mortom i na taj način učvrsne.
Tada se u prostor između starog, podložnog zida i ciglenog pletiva upuhuje Thermo Fill za postizanje visoke toplinske i zvučne izolacije. Time je dobivena jedna prirodna, zdrava, visokovrijedna toplinska, zvučna, protupožarna izolacija.

 

 

Na isti način kao kod zida, Stauss - cigleno pletivo primjenjuje se kod krovišta, pričvršćivanjem na krovnu konstrukciju s unutarnje strane.

 

 

Kod izvedbe konstrukcija spuštenog stropa, izrade lukova svoda te izrade raznih konstrukcija slobodnih i neuobičajenih oblika (kamini, akvariji, wellness prostori, staute, razne građevine u zabavnim parkovima) stauss-cigleno pletivo pričvršćuje se na prethodno formiranu žičanu konstrukciju pomoću obične pocinčane ili aluminijske žice ili drvenu konstrukciju, prikucavanjem čavli, u-učvrsnica i sl.

 

 

 
EUROPERL - prirodni proizvodi od ekspandiranog vulkanskog pijeska (perlit)
 
 
TO JE EUROPERL CERTIFIKATI O NAMA KONTAKT WARP STUDIO